Mercimekli Bulgur Pilavı Yapımı

I
{[['']]}

            Mercimekli bulgur Pilavı öncelikle yapacagınız yemeklerde kullanacağınız malzemelerin çok iyi ve kaliteli olması lazım bulgurunuzun ve mercimeğiniz kalili olmalı ki yemeklerinzinde tadının bir okadar güzel
olsun. kullanacağımız yeşil mercimek genellikle hatay yöresinin mercimeği olursa yapacağınız yemeğin tadı bir o kadar güzel olacaktır. Bu güzel Pilavın yanına hazırlayacağınız kolay ve pratik bir salatayla her ögün yiyebileceğiniz ve kısa sürede işinizi kolaylaştıracak bir menü hazırlamış olacaksınız.

Malzemeler:
  1. 1 ( Bir) Bardak Yeşil Mercimek
  2. 2 (İki ) Bardak Pilavlık Bulgur
  3. Zeytin Yağ
  4. Tuz  


Yapılışı:


Öncelikle Yeşil Mercimeğimizi tenceremize koyuyoruz. Üzerine 4 - 5 bardak su ilave ediyoruz. Merceimeğimiz hafif yumuşadıktan sonra üzerine bulgurumuzu ilave ediyoruz. Bulgurumuz ile bereber su kaynamaya başlayınca altını kısın.Biraz tuz ekleyin.Pilav pişince altını kapatın.Zeytinyağını tavada kızdırın ve pişirmiş olduğumuz pilavımızın üzerine ekleyin ve 10 dakika kapağını kapatıp bekleyin ve yemeğimiz hazır Afiyet Olsun...
Sende Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Yemek Sitesi : Online Yemek Tarifi | Pratik Yemek Tarifleri | En İyi Yemek Tarifleri | Site Maps
Copyright © 2013. Online Pratik Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Tema Dizayn @ By H.K. Online Tarif Published by Yeni Yemekler
Proudly powered by Yemek Sitesi