Lahana Sarması
Malzemeler:
- 1 adet orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç,
- 1 büyük baş kuru soğan,
- Yarım demet maydanoz,
- 2 yemek kaşığı domates salçası ( Hatay Yöresinin olursa harika olur )
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Yarım demet taze nane ( yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle lahanamızı hafif ısınmış tuzlu suda haşlıyoruz. Haşladıktan sonra avuç içi büyüklüğünde sarma yapmak çin hazırlıyoruz. Daha sonra ise pişincimizi güzelce yıkıyoruz. Soganlarımızı dogradıktan sonra yeşil nane karabiber maydanoz ve zeytin yagımızı ilave edip karıştıyoruz. İçimizde artık hazır geriye sadece size sarma kalıyor. Güzel güzel sarmalarımızı sardıktan sonra tenceremize koyuyoruz ve üzerine su ilave edip ocağımıza koyuyoruz Afiyet Olsun....
elinize sağlık harika bir tarfi olmuş :)
YanıtlaSil