Hatay İçli Köfte Oruk Yapımı

I
{[['']]}
Hatayın Meşhur İçli Köftesiyle Yayın hayatımıza başlayalım dedik. Hatayımızın meşhur yöresel adıyla oruk herkesçe bilinen adıyla içli köfte yapımı oldukça zor aynı zamanda bir okadar da eğlenceli bir yemek biçimidir. Ailecek yiyebileceğiniz aynı zamanda heran açıktığınızda eliniz altında hazırda blunabilecek ve kolay kolay açlık hissi verdirmeyen bir yöresel yemektir İçli Köfte


KÖFTE MALZEMESİ :

  1. 1,5 su bardağı ince bulgur(simit)
  2. 1çay bardağı irmik
  3. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  4. 1 tatlı kaşığı salça
  5. 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  6. 1 su bardağından 1 kaşık eksik un
  7. 300 gr .kadar kıyma
  8. 3-4 adet kuru soğan
  9. yağ
  10. kırmızıbiber
  11. karabiber
  12. tuz

YAPILIŞI:

 
Kıymamızı biraz yağda kavururuz. Daha sonra içine minik doğradığımız soğanları atıp onlarda pembeleşince içine az kırmızıbiber,az karabiber,kaşığın ucu ilede salça ekleyip karıştırarak ocağımızı kaparız.Kıymamız soğuyup donunca kullanırız.

Köftesine gelince;ince bulgurumuzu yaklaşık 1 bardak kadar soğuk su ile kısır yapar gibi ıslarız.İnce bulgurumuz ıslanınca leğenimize irmiği,salçayı,karabiberi, kırmızıbiberi biraz tuzu alır  azar azarda su alarak yaklaşık 10 dakika yoğururuz.Köfte iyice özleşince elimize bir parça alır yuvarlarız eğer dağılmıyorsa hazır denebilir..O zaman ununuda bir çimdik tuz ile ekler daha sonra biraz daha su koyarak yoğururuz..Yoğrulan köftemizi  ceviz kadar parçalar alarak önce elimizle içini biraz açarız.Daha sonra tek parmağımızla çevirerek aradada elimizi ıslatarak köftemizi oyar içine kıymadan koyup kaparız..Eğer köftenizn bazı yerleri açılıp çatladıysa köfteyi zedelemeden elimizi az ıslatarak yapıştırabiliriz.Hazır olan köftelerimizi o akşam yiyeceksek yağda bir güzel kızartırız.
Eğer daha sonra yiyeceksek buzluğa bir saklama kabına aralarına teiz poşet koyarak dizer kaldırırız..İstediğimiz zaman kızartmadan 10 dakika önce çıkarır kızartabiliriz..Hazırlanan köftelerinizi sıcak sıcak yedinizmi tadı ayrı bir güzel oluyor..Afiyet olsun..
Sende Paylaş :

2 yorum :

  1. gerçekten Kırmızı yemek Sitelerine oldukça Çok yakışıyor elinize saglık umarım çok güzel devam edersiniz

    YanıtlaSil
  2. gerçekten harika olmuş resimleri dahi insanın iştahını kabartıyor

    YanıtlaSil

 
Yemek Sitesi : Online Yemek Tarifi | Pratik Yemek Tarifleri | En İyi Yemek Tarifleri | Site Maps
Copyright © 2013. Online Pratik Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Tema Dizayn @ By H.K. Online Tarif Published by Yeni Yemekler
Proudly powered by Yemek Sitesi