Herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği akşamlarımızın ve 5 çaylarımızın vazgeçilmezi olabilecek olan İrmik Helvası yapımı oldukça basit ve kısa sürede yapılabilecek içerisine kendize özgü farklı damak tadınızı yansıtabileceginiz harika bir tatlı yapımıyla yine sizlerleyiz.
Malzemeler :
- 500 gr. irmik
- 150 gr. sâde yağ
- İsteye göre fıstık badem veya cevizle tadlandırabilirsiniz
- Bir litre süt
- 500 gr. toz şeker
Öncelikle içerisine koyacağımız fıstık ceviz veya bademlerimizi güzelce ayıklıyoruz. Bakır bir tencerede 150 gr. yağ ile hafif pişirinceye kadar kavrulur. Diğer bir kapta ise bir litre ile şekerl karıştırılır ve kaynatılır. Hafif ateşte, karıştırılarak süt çektirilir. Ateşten alınır. Soğuduktan sonra kevgirle dilimlere kesilerek tabağa alınır.
Helva tellendirilmek istenirse aynı şekilde yapılır. Yalnız süte 400 gr. şeker konur. İrmiğe ilâve edildikten sonra bir . iki defa karıştırılır. Kapak örtülür. Kendi hâlinde süt çektirilir. Sonra pilâv gibi, ara – sıra karıştırılarak tazeleş-tirilir. Servis tabağına alınırken arasına ve üzerine un şeker serpilir.
Afiyet Olsun
Gerçekten Siteniz Harika olmuş Tam bir yemek sitesi yapmışsınız umarım tariflerinizde bu kadar güzel olur
YanıtlaSilevet bende çok beyendim özellikle temanız harıka renkle falan tam bir yemek sitesi olmuş. Yeşil sebzeleri güzel temsil etmiş :)
Sil