İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır

I
{[['']]}




Herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği akşamlarımızın ve 5 çaylarımızın vazgeçilmezi olabilecek olan İrmik Helvası yapımı oldukça basit ve kısa sürede yapılabilecek içerisine kendize özgü farklı damak tadınızı yansıtabileceginiz harika bir tatlı yapımıyla yine sizlerleyiz.

Malzemeler :
  • 500 gr. irmik
  • 150 gr. sâde yağ
  • İsteye göre fıstık badem veya cevizle tadlandırabilirsiniz
  • Bir litre süt
  • 500 gr. toz şeker
İrmik Helvası Tarifi:
Öncelikle içerisine koyacağımız fıstık ceviz veya bademlerimizi güzelce ayıklıyoruz. Bakır bir tencerede 150 gr. yağ ile hafif pişirinceye kadar kavrulur. Diğer bir kapta ise bir lit­re ile şekerl karıştırılır ve kaynatılır. Hafif ateşte, karıştırılarak süt çektirilir. Ateşten alınır. Soğuduktan sonra kevgirle dilim­lere kesilerek tabağa alınır.
Helva tellendirilmek istenirse aynı şekilde yapılır. Yal­nız süte 400 gr. şeker konur. İrmiğe ilâve edildikten sonra bir . iki defa karıştırılır. Kapak örtülür. Kendi hâlinde süt çektirilir. Sonra pilâv gibi, ara – sıra karıştırılarak tazeleş-tirilir. Servis tabağına alınırken arasına ve üzerine un şe­ker serpilir.


Afiyet Olsun


Sende Paylaş :

2 yorum :

  1. Gerçekten Siteniz Harika olmuş Tam bir yemek sitesi yapmışsınız umarım tariflerinizde bu kadar güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende çok beyendim özellikle temanız harıka renkle falan tam bir yemek sitesi olmuş. Yeşil sebzeleri güzel temsil etmiş :)

      Sil

 
Yemek Sitesi : Online Yemek Tarifi | Pratik Yemek Tarifleri | En İyi Yemek Tarifleri | Site Maps
Copyright © 2013. Online Pratik Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Tema Dizayn @ By H.K. Online Tarif Published by Yeni Yemekler
Proudly powered by Yemek Sitesi