Herkesin severek yediği salamurası sayesinde hermevsim elimzin altın olan ve etl ve etsiz secerenekleriyle sofralarımızın vazgeçilmez yemeği olan Asma Yaprağı Sarması yapılışını hep beraber yapmaya çalışacaz. Yanına yogurt ile servis yapılığında harika bir görüntü oluşturabilirsiniz.
Asma Yaprağı Sarması Tarifi Malzemeleri :
- Yaklaşık yarım kilo pirinç
- 300 Gram Asma Yaprağı Salamura olabilir
- 1 Adet Sogan
- 2 Adet Domates
- Yeşil Nane
- Maydanoz
- Nar Ekşisi
- Yağ
- 2 adet yeşil biber
- Karabiber
- Tuz
Öncelikle malzemelerimizi güzelce doyruyoruz. Pirincimizi yakadıktan sonra pirinçle birlikte karıştırıyoruz. Ardından Salamura olarak aldığımızı Asma Yaprağımızı Güzelce Yıkadıktan Sonra artık sarmalarımızı sarmamız içn önümüzde hiç bir engel kalmamış oluyor. Bize sadece güzelce sarmak ve ince olmasına özen göstermek kalıyor.
Afiyet Olsun
Asma Yaprağı Sarması Tarifi neler yapmalıyım, Asma Yaprağı Sarması Tarifi neler koyulur, Etsiz Asma Yaprağı Sarması Tarifi nasıl olur, Asma Yaprağı Sarması Tarifi pratik yemek tarifi,
harıka bir yemek olmuş ayrıca nar ekşisi dolma ve sarmalara harıka bir tat veriyorrr eş-line saglık tarfin için
YanıtlaSilsarmaların sanki biraz dolma gibi olmuş ne :)
YanıtlaSilasma yapragı salamurası ile yapılan sarmayı ben daha çok seviyorum ama çünkü taze asma yaprağı biraz daha ekşi oluyor tuzda beklediği taktirde harika bir lezzet oluyor bilginiz olsun
YanıtlaSilharika bir yemektir bu eline saglık
YanıtlaSil